Vždy 100% diskrétní sexshop
Internetový sexshop Banánek.cz
Chcete poradit? Volejte 730 995 427 (Po-Pá 7.00-18.00)

Jak vybrat pr(a)vý vibrátor?

První vibrátor! Je vám patnáct a máte prostě chuť přestat si to dělat sprchou. Je vám dvacet a cítíte už se natolik dospělá, že pořídit si vibrátor vidíte téměř nutnost. Je vám třicet, máte za sebou pár chlapů a konečně jste se odhodlala poznat něco nového. Je vám čtyřicet a.... prostě ho chcete.

Jak vybrat pr(a)vý vibrátor?

Tak bych mohla pokračovat dlouho, protože důvodů a chvil, kdy se rozhodnete si takový kousek pořídit je nekonečně mnoho. Pravděpodobně první otázka, která vás napadne je, kolik jsem vlastně do takového vibrátoru ochotná investovat. Mě tenkrát bylo těch zmiňovaných 15. Měla jsem značně omezené příjmy a tak jsem se jednoduše rozhodla, že nad 400 to nebude.

Stejně tak bych doporučila svůj první vibrátor kupovat v té nižší cenové kategorii. Proč? I když se budete sebevíc snažit, může se stát, že až přijde, zjistíte, že to není tak úplně ono, že byste radši menší, jinak zahnutý a s většími vibracemi nebo naopak. Ze své vlastní zkušenosti vím, že některé levné hračky se dají naprosto srovnat s těmi o pár tisíc dražšími. Najít úplně skvělý vibrátor je totiž podle mě trochu delší cesta a to především k sebepoznání. Když už jsem u toho, zkuste si co nejvíce usnadnit váš výběr a položit si pár otázek.

Chcete lepší partnerský sex? Stáhněte si e-book

Chcete lepší partnerský sex? Stáhněte si e-book

Toužíte po změně a máte chuť zpestřit si svůj milostný život?

Stáhnout e-book
 

Vzrušuje mě dráždění uvnitř nebo mám spíš citlivý klitoris?

Podle odpovědi si snadno roztřídíte zboží na téměř všech internetových sexshopech a to, co vám zůstane je váš výběr. Pokud dosahujete orgasmu při masturbaci např. otíráním o polštář nebo sprchou, bude tím pravým pro vás vibrátor na klitoris. Pokud potřebujete cítit zaplnění a víte, že vyvrcholení je cesta přes bod G, vyberte zase trochu jiný.

Opravdu chci něco tak velkého?

Můj první vibrátor měl průměr 4 cm a délku 25 cm. Měla jsem tenkrát velké oči a malou vagínu, protože když přišel a já otevřela krabici, bylo mi jasné, že tudy cesta nevede a ani nikdy nepovede. Podívejte se na to reálně, je něco jiného vidět 4 cm jen tak napsané v popisu a něco jiného je, když doma najdete něco, co takový průměr opravdu má. Jasně, chcete pořádného macka, na druhou stranu, odhadněte se uvnitř dobře tak, aby byl pro vás akorát. Často se mě holky ptají, jestli je možné používat vibrátor, když jsou ještě panny. Samozřejmě, že to možné je, proč ne? Výběr je tak veliký, že můžete sáhnout klidně po něčem, co vás dráždí jen zvenku nebo po opravdu maličkém vibrátoru.

můj TIP na menší vibrátor:

Černý vibrátor Diamond Suberbe je ve spodní části osázený dvěma řadami kamínků se zabroušenými hranami, které pomůcce dodávají na luxusu a eleganci. Je ideální jak pro vaginální, tak anální dráždění. Má malý průměr, takže bude vyhovovat především začátečnicím.

Vibrátor Diamond Superbe zdobený kamínky

Vibrátor Diamond Superbe zdobený kamínky

Co je pro mě prioritou?

Každý vidí největší plusy svého vibrátoru v něčem jiném. Možná chcete, aby měl hodně silné vibrace a byl vodotěsný. Nebo aby byl tichý a snadno se ovládal. Promyslete, co je to hlavní právě pro vás. Vodotěsnost je fajn vlastnost a to nejen v případě, že si chcete užívat ve sprše nebo vaně.

Oceníte jí totiž i při mytí vibrátoru, kdy si nebudete muset dávat pozor na to, kam se voda dostane. Pokud chcete od vibrátoru všechno a ideálně ještě víc, zkuste najít ten, který vašim požadavkům nejvíc odpovídá, a v tomhle případě klidně obětujte ze své peněženky víc, než jste měla původně v plánu, protože hlavní je, být spokojená!

TIP:

Vibrátor s králíčkem (Wonderlust Harmony) - Růžový nabíjecí vibrátor Harmony má speciálně tvarované tělo s výstupkem, určené především pro stimulaci bodu G a klitorisu.

Vibrátor s králíčkem Wonderlust Harmony

Vibrátor s králíčkem Wonderlust Harmony

Chci plast nebo silikon? Nebo snad radši gel?

Každý materiál má něco do sebe. Nebudu říkat, že je jeden horší než druhý. Přijít na to, co vám bude vyhovovat po téhle stránce je asi nejtěžší otázka, pokud nemáte zatím žádné zkušenosti. Je třeba si uvědomit opět svoje vlastní tělo a skombinovat ho s vlastnostmi materiálů.

Plastový vibrátor je tou asi největší a nejstarší klasikou a mezi to nejdůležitější, proč ho budete milovat je silný přenos vibrací a snadná péče. Při používání plastového vibrátoru se nemusíte ohlížet na to, jaký vezmete lubrikační gel a ani na to, jak ho po použití očistíte. Je to zkrátka jednoduchá hračka. Na druhé straně je jeho nepřizpůsobivost. Plast je tvrdý, nepřijde mi úplně příjemný jako třeba silikon a zkrátka s ním nehnete.

Moje tipy na první vibrátor:

 

V případě, že máte radši jemný a hebký materiál zkuste silikon nebo rovnou lékařský silikon. Pokud bych měla porovnat všechny ostatní materiály a právě lékařský silikon tak bych řekla, že rozdíl je opravdu hodně podstatný. Je krásně hladký, měkký a také ohebný. Možnou nevýhodou může být fakt, že se snesou jen s lubrikačními gely na vodní bázi a také to, že cena bývá trošku vyšší.

Naposled jsem si nechala gelový a také gumový materiál. Od mého prvního vibrátoru mi pod rukama (a nejen tam) prošla řada dalších a na gelové a gumové nemám ještě pořád ustálený názor. Na jednu stranu najdete právě tady obrovskou škálu všech možných barev, velikostí a tvarů a to za poměrně hezkou cenu. Materiál je to příjemný a měkký a poměrně rychle se přizpůsobí vaší tělesné teplotě. Chybou a to často velice výraznou bývá charakteristický gumový zápach.

Stále si nevíte rady? Zeptejte se v diskuzi pod článkem.

Témata článku #vibrátor, #jaký vibrátor

Autor článku

Autor Vanilopka

Vanilopka Vanilopka je Banánkovo recenzentka, krom článků pro Banánka, píše i svůj

Sdílejte článek

Dejte nám vědět, co si o článku myslíte. Napsat komentář

Komentáře 3

Avatar Capr Capr před pár měsíci

V sex sopu prodavaj takovej tubus do kteryho zasunes sroporenej penis a obtisknes jeho tvar a ktomu prodavaj i gel kterym formu viplnis a nechas zaschnout a pak ho vijmes, ake jde pouzit i odlitek sadrou a obycejnej silikon do prezervativu

Avatar Capr Capr před pár měsíci

Je to super silikonovi a gelovi meky ohebny a podajny

Avatar filip filip před pár měsíci

pro svoje kočky už jsem nakoupil nesčetně vibrátorů, ale nedávno jsem zaslechl, že se dá nechat udělat na zakázku podle svého nářadíčka. nevíte někdo kde a za kolik? díky filip

Napsat komentář

Avatar

Další články

Velikost penisu
Jen tak o sexu

Velikost penisu Určitě už jste slyšeli o velkém divadle s malým kašpárkem. Ano, tahle věta se přece používá a můžete se s ní docela dobře uklidňovat, pokud malého kašpárka vlastníte, ale přišel čas, vyslechnout si pravdu.

Vanilopka 3.10.2014
Pegging - když se role obrátí!
Tipy a rady

Pegging - když se role obrátí! Pegging, netradiční název a také netradiční praktika, která se ale objevuje v mnoha ložnicích (jen se o tom možná nemluví). Je to totiž obrácení rolí, kdy do té aktivní role vstupuje žena a ten, kdo naopak přijímá je muž! Pokud narazíte v sexshopu na strap- on, připínací dildo nebo prostě lidově připínák, první co si pravděpodobně vybavíte, jsou dvě lesbičky, ale je čas odhodit předsudky a představit si také něco jiného.

Vanilopka 1.10.2014
Masáž prostaty krok za krokem
Tipy a rady

Masáž prostaty krok za krokem „Je to tak strašně zvláštní, něco jako když se ti chce hrozně čůrat a je to tak vzrušující, že se uděláš. No ale neuděláš se normálně, je to dlouhý a tak, že ti to projíždí celým tělem....“ Řekl mi první, komu jsem tuhle masáž udělala. Před tím, než se udělal, jsem sama na jeho výrazu viděla, jaké to je. A tenhle výraz jsem pak viděla ještě několikrát a vídám ho i teď, když svému partnerovi tuhle masáž dělám. Kombinaci slov – masáž prostaty, slyšel už každý chlap, a každý k tomu má trochu jiný postoj. Většinou je to tak, že dokud to nezkusili, vlastně po tom ani moc netouží, ale když už to zkusí, zjistí, že jim to celou dobu chybělo.

Vanilopka 1.10.2014